Τρίτη 23 Απριλίου 2024

2023-2024- 1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ" ΒRAVO SCHOOLS ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ" ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ"

 


1η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "BRAVO SCHOOLS" ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2023-2024 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ " ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

    Μία όμορφη και δημιουργική  σχέση συνεργασίας αναπτύχθηκε μεταξύ των μικρών μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πύργου και του αρμόδιου φορέα για την προστασία των αδέσποτων ζώων του Δήμου Πύργου και της φιλοζωικής οργάνωσης: « Αδέσποτες Πατούσες» Οι μικροί μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας  Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας σε συνεργασία με τον επαγγελματία τεχνίτη κ. Τζανετή φιλοτέχνησαν τρία σπιτάκια ξύλινα με σκοπό να φιλοξενήσουν τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης μας όπου θα βρίσκουν καταφύγιο. Η όλη δράση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές  αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία ώστε να καλλιεργήσουν αισθήματα φιλοζωίας και  το αίσθημα της προσφοράς θέτοντας τις βάσεις για την ανάδειξη των μαθητών μας σε ευαισθητοποιημένους ενεργούς πολίτες του μέλλοντος. Στο πλευρό μας η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου και οι «Αδέσποτες Πατούσες» που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας σχετικά με την κατάλληλη τοποθέτηση των σπιτιών στην πόλη μας και ανέλαβαν το  τελικό στάδιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς και τη « Δωροτεχνική» που επιμελήθηκε τις σχετικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν στα σπιτάκια. Ευχαριστούμε όλους τους Φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας και αποδείχτηκε ότι μέσα από συνεργασίες και ομαδικό πνεύμα επιτεύχθηκαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της δράσης μας. Με τη συγκεκριμένη  δράση μας δηλώσαμε την 1η συμμετοχή του σχολείου μας στον σχολικό διαγωνισμό "BRAVO SCHOOLS" για το τρέχον σχολικό έτος 2023-2024.

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΆΚΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ποιος είπε πως τα ζώα δικαιώματα δεν έχουν;

Έχω εγώ, έχεις εσύ

μέσα στην πόλη την ευθύνη έχουν όλοι

Πεινάς εσύ, όπως κι εγώ

Ψάχνεις για μέρος δροσερό

Διψάς και θες νερό

Ποιος θα το φροντίσει αυτό;

Για σένα η δική μου φωνή, μέσα από την καρδιά μου δυνατή

Αχ! και να ξερες πώς φωτίζεις την παιδική μου την ψυχή








ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ  ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ  TA ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΜΑΣ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ  ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!







Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου